Trattamento, impregnante, legno esterno, impermeabilizzazione, facciata, rivestimento

Houten Gevel Impregneren

Houten gevel impregneren voor langdurige bescherming

Hout geniet steeds meer populariteit als duurzaam bouwmateriaal. Voor ons zijn ‘milieuvriendelijk’ en ‘ecologisch verantwoord’ belangrijke factoren bij het behandelen van hout. Daarom besloot een vriend van mij de gevel van zijn huis te maken van onbehandeld Lariks hout ook wel Douglas hout genoemd.

Houten gevel impregneren met Woodseal Pro

Ik vertelde hem over Woodseal Pro voor het impregneren van hout. Gezien de positieve ervaring die ik heb met dit hout impregneermiddel, vertelde ik hem dat dit een goed middel zou kunnen zijn om de houten gevel te behandelen en impregneren.

Ik had al positieve resultaten had behaald bij het gebruiken van Woodseal in mijn eigen huis en tuin. Ik kon dit middel dus met een gerust hart aanbevelen. Daarom heeft hij het gewoon geprobeerd.

Woodseal Pro biedt langdurige bescherming aan hout dat blootgesteld is aan de elementen

Lariks hout heeft een lage permeabiliteit. Hierdoor is het moeilijk om dit hout met een standaard impregneer behandeling aan te brengen, zoals dompelen met een hout impregneermiddel.

Echter, het Larikshout wordt grijs met de tijd, dat wil zeggen het hout een natuurlijke patina ontwikkelt. Dit beschermt het hout tegen vocht gerelateerde schade zoals houtrot en schimmelgroei. Maar totdat deze patina zich ontwikkelt is het hout onbeschermd.
houten gevel impregneren, houten gevel schimmel, houten gevel algen, houten gevel waterafstotend, houten gevel beschermen, houten gevel impegneren

De voorkant van de gevel is blootgesteld aan de elementen

Na een regenbui duurde het een aantal dagen voordat het hout weer droog was. Daarom is hij de houten gevel met Woodseal Pro gaan impregneren. Woodseal Pro is UV-doorlatend. Hierdoor wordt het natuurlijk vergrijzingsproces – ondanks de behandeling – niet belemmerd. Dit was voor hem belangrijk.

Probeer het gewoon

Met Woodseal Pro loopt het water echt in parels van het hout af, terwijl onbehandeld hout een hoop water absorbeert, wat tot scheuren en houtrot kan leiden.

Twee maanden nadat hij de gevel behandeld had met Woodseal Pro was een sterk parelend effect nog beter zichtbaar. Hieraan kunnen we duidelijk zien dat de geïmpregneerde houten gevel waterdicht is.

Gevel impregneren met lage drukspuit

Het hout impregneermiddel is aangebracht met een gewone lage drukspuit die je ook in de tuin gebruikt. Dit werkte erg goed om grotere delen snel te doen. Gewoon aanbrengen en dan gelijkmatig nasmeren met een brede borstel. Binnen twee uur was hij al klaar met het impregneren van de hele gevel.

Zo’n 18 maanden zijn er verstreken sinds hij zijn gevel, schutting en tuinhuis heeft behandeld met Woodseal Pro. En nu 1,5 jaar na het waterdicht maken van het hout, is het parelende effect van Woodseal Pro nog steeds duidelijk aanwezig.

houten gevel impregneren, hout behandelen, hout impregneren, hout waterdicht maken, hout beschermen, hou impregneer, hout middel

Tien liter Woodseal Pro was voldoen om de houten gevel te impregneren (80–100 m2). Ons oordeel tot nu toe; “Wij zijn erg tevreden met Woodseal Pro hout impregneermiddel.” De gevel vergrijst mooi zonder vlekken, ik kan het product echt aanraden. Probeer het gewoon!

Wij hebben Woodseal Pro – houten gevel impregneermiddel, aangeschaft bij www.123vochtbestrijding.nl. Bedrijf met kennis van zaken, dus mocht je technische vragen hebben kunnen ze je ook perfect adviseren.

Hier vind je meer informatie over impregneermiddel voor hout →