Woodseal Pro, legno, trattamento, idrorepellente, protezione, impregnante, impermeabilizzante

Hout impregneren

Impregneren van hout is een van de meest duurzame, milieuvriendelijke en onderhoudsvrije manier om hout langdurig te beschermen. Hout kan je met de nieuwste – op nanotechnologie gebaseerde – hout impregneermiddelen, makkelijk en snel impregneren. Hiermee verlengt de levensduur van het hout aanzienlijk, zonder het uiterlijk van het hout te bedekken.

Dus zelf hout behandelen is een goed idee om hout te  verduurzamen en zodoende het hout beschermen tegen verval en vervuiling.

Hout zelf impregneren?

Hout waterbestendig maken kan tegenwoordig met milieuvriendelijke en transparante hout impregneermiddelen. Deze impregneermiddelen zijn op waterbasis en kunnen eenvoudig aangebracht worden met een lage drukspuit, kwast of verfroller.

Een dunne laag is voldoende om het hout langdurig te beschermen. De nano moleculen hechten bijzonder goed aan het hout en hebben sterke waterafstotende eigenschappen.

Geïmpregneerd hout wordt waterafstotend

Groot voordeel van geïmpregneerd hout is het  vuilwerend en waterafstotend zal zijn. Dit komt door een beschermlaag die in de vezels trekt. De hydrofobe werking zorgt er aan de ene kant dat het vocht gehalte in het hout niet stijgt en het hout dus langer mee gaat. Aan de andere kant voorkomt het de aangroei en vervuiling van mos, algen en andere organische materialen. Waardoor het hout niet zo snel zal gaan rotten.

hout impregneren, hout behandelen, hout beschermen, hout impregneren woodseal, hout voor na
Er is een duidelijk verschil te zien tussen het geïmpregneerde en onbehandelde hout

Welk hout moet je impregneren?

Of het nou hardhout of zacht hout betreft, het impregneren van hout zal er  voor zorgen dat het hout langer meegaat en er lang mooi uit blijft zien.

Neem een schutting als voorbeeld. Een schutting gaat tussen de 5 a 10 jaar mee. In die tijd wordt de schutting vies en trekken de planken krom. Een geïmpregneerde schutting gaat al gauw 15 jaar mee, blijft schoon en ziet er dus lang goed uit zonder verval.

Dit geldt ook voor tuinhuisjes, steigers, tuinmeubels, steigerhout, houten borders, etc. Feitelijk zal al het hout wat buiten staat geïmpregneerd moeten worden om zodoende het hout waterbestendig te maken.

Lees meer over tuinhout impregneren →

Hout impregneermiddel

Mijn favoriete hout impregneermiddel is Woodseal Pro. Woodseal is een hout impregneermiddel dat geschikt is voor alle soorten hout.

woodseal pro, hout impregneren, hout impregneermiddel, impregneermiddel hout
Woodseal Pro – hout impregneermiddel

Dit unieke op watergedragen hout impregneermiddel is eenvoudig aan te brengen en maakt hout waterafstotend en waterdicht.

Woodseal is ontwikkeld met nanotechnologie en geeft indrukwekkende resultaten.

Woodseal Pro is volledig transparant, kleurloos en milieuvriendelijk!

Dit in combinatie met de langdurige eigenschappen maakt dit het favoriete hout impregneermiddel van professionals en doe het zelvers.

Lees meer over impregneermiddel hout →

Geïmpregneerd hout

Geïmpregneerd hout zal geen groene aanslag vertonen en de planken trekken minder snel krom omdat er geen water in kan komen.

De levensduur van goed geïmpregneerd hout zal zeker 3 keer zo lang zijn. Hierdoor blijft het uiterlijk langdurig van goede kwaliteit en zal niet verkleuren of verpauperen.

Hout behandelen met Woodseal Pro: daar wordt je vrolijk van!

Hout staat bloot aan de weersinvloeden van buitenaf en organische materialen zoals algen, mos en schimmels. Om de levensduur van hout te verlengen is het daarom een goed idee om hout zo snel mogelijk te impregneren.

Lees meer over schutting en buitenhout impregneren →

Onze favoriete  hout impregneermiddel: Woodseal Pro

Nu ook verkrijgbaar bij Bol.com en Amazon.nl