hout verven, Paintseal Pro, Hout waterdichtmaken

Hout behandelen met verf – waterdicht

Hout behandelen met verf of beits is de meest voorkomende manier om hout te verduurzamen. Ook wordt het hout hierdoor beschermd tegen houtrot en verval. Verven heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Verf is – in tegenstelling tot impregneermiddelen en beits – een Filmvormende coating.

Een andere reden om het hout te schilderen is om het waterdicht te maken. Naast droogrot en andere soorten schade waaronder lelijke vlekken, scheuren, afbladderende verf, meeldauw en schimmelgroei. Hout verven met een mix van verf en Paintseal Pro houdt water en vocht buiten.

Paintseal Pro, Vochtbestrijding, Hout vervenHet is altijd een goed idee om Paintseal toe te voegen bij het verven. Dit maakt verf waterafstotend en schimmelwerend. Een laag verf die met Paintseal gemixt is gaat jaren mee.

Lees hier meer over Paintseal Pro

Hout behandelen met verf

Filmvormende coatings werken anders dan hout impregneermiddelen of beits. Verf verduurzaamt het hout door een water afstotende beschermende film te vormen op het hout. Hierin zitten vaak biociden tegen aantasting door insecten en schimmels.Hout verven, Paintseal, Hout beschermen

Ook zitten er in verf bindmiddelen en conserveer middelen wat de milieu vriendelijkheid niet ten goede komt. De UV absorberende pigmenten zorgen ervoor dat het hout niet vergrijsd in direct zonlicht.

Bescherming hout met verf

Na het hot behandelen met verf zorgt de coating voor een behoorlijk niveau van bescherming. Deze bescherming verdwijnt echter snel met het verstrijken van de jaren. Houtverf bladdert dan af en er kan vervolgens vuil onder gaan groeien.

Dit betekent dat verflagen herhaaldelijk opnieuw aangebracht moeten worden. Dit is met verf een hele klus. Als je het hout goed wilt beschermen en de verf mooi wilt houden.

[plaatje]

Geverfd hout en het onderhoud

Hout schilvering, Hout verf, Om afbladderen na verloop van tijd tegen te gaan. tegen te gaan moet eerst alle verf oude zoveel mogelijk verwijderd worden. Vervolgens moet het hout goed schoongemaakt worden voordat de nieuwe coating kan worden aangebracht. Dit is tijdrovend en arbeidsintensief, om over de kosten hiervoor maar niet te spreken.

Voordelen van hout beschermen met verf
 • Gaat langer mee dan beits.
 • Komt in vele kleuren.
 • Makkelijk aan te brengen.
 • Oneffenheden zijn doorgaans niet meer te zien.
Nadelen van hout beschermen met verf
 • Tussendoor bijwerken niet mogelijk.
 • Gaat bladeren en schilferen.
 • Organische vervuiling kan onder de filmvormende coatingĀ komen.
 • Hout en nerven zijn niet meer zichtbaar.
 • Beschadigt snel.
 • Veel werk in onderhoud.
 • Verflaag moet geheel verwijderd worden voor vernieuwing.
 • Meerdere lagen nodig voor goede dekking.
 • Duur.

Conclusie – Hout behandelen met verf

Het behandelen van hout door verf is redelijk onderhouds gevoelig. Paintseal Pro, Vochtbestrijding, Hout vervenWanneer je hout wilt beschermen met verf is het aan te raden een waterafstotend additief toe te voegen zoals Paintseal Pro. Het is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van verf met zeer interessante resultaten.

Wil je liever de natuurlijke uitstraling van het hout behouden? Lees hier meer over hout impregneren