Woodseal Pro, trattamento, idrorepellente, impregnante, impermeabilizzante

Hout behandelen, impregneren en waterdicht maken

Hout is een kostbaar bouwmateriaal, en… het wordt steeds schaarser! Alleen dit is al een reden om hout te beschermen, te verduurzamen en zo de levensduur aanzienlijk te verlengen. Hout behandelen, impregneren en waterdicht maken is dus een must!

Waarom hout behandelen en beschermen?

Hout behandelen, hout impregneren, hout waterdicht maken, hout beschermen, alg voorkomenHout impregneren doen we om het hout waterdicht te maken en zo de levensduur van houten oppervlakken te verlengen. Hout behandelen voorkomt vuil aangroei, hout rot en het aanvreten van het hout door insecten.

Het weer in al zijn soorten (warm, koud, droog en nat) heeft invloed op hout, waardoor het uiteindelijk haar natuurlijke schoonheid verliest. Naast de negatieve invloed van water wordt hout snel vies door schimmels, algen en mos.

Lees meer over de hout en de weersinvloeden →

Hoe kun je hout impregneren en waterdicht maken?

Hout kan op verschillende manieren beschermd worden door het te impregneren en waterdicht te maken. Hierbij kan onderscheid gemaakt kan worden tussen een oppervlakte coating en een impregnerende, oftewel penetrerende coating.

Hout behandelen met een oppervlakte coating

Oppervlakte coatings vormen een laag boven op het hout, deze coatings zijn de welbekende; verf, vernissen en lakken. Deze soort beschermt het hout, door een laag over het hout aan te brengen.

Nadeel van oppervlakte coatings is dat het vaak herhaald moet worden en dat vocht en schimmels zich onder de coating kunnen werken. Hierdoor zal het hout afbladderen en alsnog gaan rotten.

Hout behandelen met hout impregneermiddel

Hout impregneermiddelen trekken in het hout zelf. Ze geven het hout als het ware een regenjas die in en om de vezels zit. Impregneermiddelen zijn transparant en behouden de natuurlijke schoonheid van het hout.

Doordat het impregneermiddel in het hout trekt is deze manier van beschermen duurzamer. Hout impregneermiddelen kunnen niet schilferen of afbladderen en blijft langer werken.

Lees meer over de verschillende soorten hout impregneermiddelen / coatings →

Beste manier om hout te impregneren en waterdicht te maken.

woodseal pro, hout behandelen, hout impregneren, hout waterdicht makenDe beste manier om hout zo volledig en goed mogelijk te beschermen is dus middels een penetrerend impregneermiddel. Dit kan met de hout sealer Woodseal. Dit impregneermiddel is mens- en milieuvriendelijk en gebaseerd op nano-technologie. Het biedt hierdoor de best mogelijke bescherming voor hout.

Lees meer over hout impregneren →

Aanbrengen van hout coatings en impregneermiddelen

Het aanbrengen van Woodseal om hout te behandelen, impregneren en waterdicht maken is eenvoudig.  Het is simpelweg aan te brengen met  een lage drukspuit, kwast of verfroller. Waar wacht je nog op, ga vandaag nog aan de slag.

Hout behandelen, impregneren en waterdicht maken….. doen!

Woodseal waar te koop?

Woodseal is momenteel alleen online beschikbaar bij o.a. 123vochtbestrijding.nl en vochtbestrijdingsmiddelen.nl