Steigerhout behandelen door impregneren

Steigerhout impregneren

Onbehandeld hout zal na een paar jaar wegrotten. Steigerhout behandelen met verf, olie of beits zal om de paar jaar opnieuw gedaan moeten worden. Dit maakt het onderhoud duur en veel werk. Het hout zal geschuurd en schoongemaakt moeten worden voordat de nieuwe laag aangebracht kan worden. Steigerhout impregneren is dan ook een must.

Steigerhout waterbestendig maken

Daarom heeft GreenSeal Solutions, in samenwerking met de grote namen op het gebied van vochtbestrijding, Woodseal Pro ontwikkeld. Na een lang proces van testen en verbeteren is het nu mogelijk steigerhout te impregneren en te verduurzamen en zodoende hiermee bescherming te bieden die ongebruikelijk lang aanhoudt, tot wel 17 jaar!

Wat is Woodseal Pro

Woodseal is een transparant, milieuvriendelijk impregneermiddel om steigerhout te behandelen. Dat eenmaal aangebracht, de waterabsorptie van het geïmpregneerde steigerhout tot een absoluut minimum terugbrengt en het steigerhout voor jaren beschermt.

Woodseal geeft direct een prachtig parelend effect waardoor je duidelijk kan zien dat het steigerhout de beste bescherming heeft die mogelijk is.

Woodseal impregneermiddel steigerhout impregneren waterafstotend
Bescherming van Woodseal Pro in stappen van 2 jaar

Geïmpregneerd steigerhout is beschermd tegen organische aanslag zoals algen en schimmels.

Een extra voordeel van het behandelen en impregneren van steigerhout is dat er geen bestrijdingsmiddelen en pesticides nodig zijn tegen organische aanslag zoals; algen, schimmels, meeldauw en insecten (bijv. de Boktor→).

steigerhout behandelen en impregneren tegen vuil, vocht, mos algen
Steigerhout – wat nog geen jaar buiten staat – beschadigd door invloed van vocht.

Kan steigerhout geverfd worden na het impregneren met Woodseal?

Steigerhout kan geverfd worden nadat het behandeld is met Woodseal. Voor het verven van steigerhout is het belangrijk eerst wat verwering (regen) toe te staan om de emulgatoren er af te laten spoelen. Echter, door het vochtwerende effect zal de verf minder goed hechten en verdelen. Woodseal wordt om die reden niet gebruikt als primer.

Lees meer over tuinhout impregneren

Voor decoratieve afwerking van steigerhout

Paintseal Pro - verf beits impregneermiddelWil je het steigerhout behandelen met verf of beits dan raden we aan om Paintseal te gebruiken. Paintseal is een toevoeging voor verf en beits op waterbasis. Het komt uit dezelfde nano familie als Woodseal en geeft verf en beits dezelfde waterafstotende eigenschappen als Woodseal.
→Lees meer over Paintseals Pro

Kan je het effect van Woodseal zien?

Het parelende effect van Woodseal op het steigerhout is direct zichtbaar en dit effect wordt – na wat verwering – sterker en houdt daarna ongebruikelijk lang aan. Aan het parelende effect kan je goed zien dat het steigerhout goed beschermd is.

Milieuvriendelijk impregneren van steigerhout

woodseal pro steigerhout behandelen impregneren en waterdicht maken
Woodseal Pro – steigerhout impregneermiddel

Wij vinden het belangrijk dat de producten die wij gebruiken mens- en milieuvriendelijk zijn, zonder afbreuk te doen aan de beschermende werking. Het milieuvriendelijk aspect in combinatie met de langdurige bescherming geeft bij ons de doorslag.

Woodseal Pro geeft hout een  onzichtbare nano coatings en is ontwikkeld door GreenSeal Solutions dat alleen mileuvriendelijke impregneermiddelen maakt

Steigerhout behandeld met Woodseal Pro blijft tot 17 jaar beschermd, bij andere producten is dit maximaal tussen de 2 en 5 jaar.

Lees meer over impregneermiddelen voor hout

Woodseal Pro is voor de Nederlandse en Belgische markt o.a. verkrijgen via 123vochtbestrijding.nlWoodseal-Pro.com en vochtbestrijdingsmiddelen.nl.