Legno, legno da esterno, legno da giardino, mobili da esterno, trattamento, impregnante, impermeabilizzante

Tuinhout impregneren

Tuinhout impregneren doe je doormiddel van het doordringen van hout met een andere stof. Het impregneren van tuinhout door het toevoegen van stoffen gebaseerd op de nieuwste nanotechnologie en een flexibele siliconen emulsie is een zeer goede manier om tuinhout te verduurzamen, Hierdoor zal het hout jaren langer meegaan en in goede conditie blijven.

Impregneren van tuinhout met een hout sealer kan je makkelijk zelf doen en is vaak voordeliger en duurzamer dan andere methodes. Geïmpregneerd tuinhout voorkomt houtrot, vuil aanslag, schimmel, de groei van algen en infiltratie van insecten.

Tuinhout impregneren

tuinhout impregneren verweerd houtTuinhout komt in vele vormen en soorten. De tuin is de plek waar het verval van hout, steen en beton goed zichtbaar is. Het ene jaar zet je een schutting neer en het volgende jaar zit er – ongeacht de herkomst van het hout (hard of zacht) – al mos en algen op. Bij hardhout zal het verval minder snel gaan dan met zacht hout, dit komt omdat de celstructuur veel compacter is. Mos en algen zullen daarom langzamer groeien op hardhout, het effect op de kwaliteit van het hout is al snel duidelijk. Ongeacht de kwaliteit van het hout is het raadzaam hout te beschermen door het te impregneren.

Tuinhuisjes impregneren

Tuinhout impregneren - tuinhuisje impregneren behandelenTuinhuisje zijn een goed voorbeeld van tuinhout dat behandeld moet worden om zijn kwaliteit te behouden en verval te voorkomen. Tuinhuisjes hebben veel hoeken, kieren en gaten. Binnen korte tijd zit het hout geheid vol met algen, mos, schimmel en ongedierte. Een goed geïmpregneerd tuinhuisje daar wordt je gewoon vrolijk van. Binnen het jaar zal je al blij zijn dat je het behandeld hebt én het is nog eens simpel aan te brengen ook.

Schuttingen impregneren / behandelen

schutting impregneren behandelen waterdicht maken zelf aanbrengenHet impregneren van schuttingen houdt het hout langer mooi en schoon. Als een schutting nog niet geplaatst is, dan is het impregneren van de schutting voor het plaatsen het beste. Omdat er dan nog geen bevestigingsmaterialen aan de schutting zitten, kan je goed het gehele oppervlak van de houten schutting impregneren. Bij het impregneren van schutting die al geplaatst is, is het belangrijk deze eerst goed schoon te maken alvorens de behandeling te beginnen. Let hierbij vooral op de aanhechtingspunten.
Lees meer over schuttingen impregneren

Steigerhout impregneren / behandelen / verduurzamen

Steigerhout is bij uitstek geschikt om tuinmeubels en bijvoorbeeld plantenbakken van te maken. Hoewel je zou denken dat steigerhout jaren lang buiten kan liggen en goed blijft zonder het te behandelen is het tegendeel waar.

Steigerhout behandel je het liefst zodra alle onderdelen van het te maken object gezaagd zijn. Hierdoor kan het hout (en de naden bij de aanhechting) in zijn geheel goed behandeld worden, zodat het steigerhout volledig beschermd is.
steigerhout tuinhout impregneren behandelen
Onze favoriete impregneermiddelen:
Woodseal Pro: voor hout

Meer informatie:
Lees meer over hout impregneren →

Tuinhout impregneren: volgend jaar zal je blij zijn dat je het tuinhout behandeld hebt!