Categorie archieven: Hout

Hout impregneren – hoe en waarom

Hout impregneren is een van de meest duurzame, milieuvriendelijke en onderhoudsvrije manier om hout langdurig te beschermen.

Heb je een mooie schutting geplaatst dan wil je natuurlijk niet dat deze binnen een jaar vies wordt. Binnen enkele jaren gaan de planken al snel kromtrekken. Hierdoor ziet de schutting er al binnen een paar jaar minder goed uit. Ook ligt houtrot al snel op de loer.

Daarom is het altijd verstandig om hout te impregneren.

Lees verder Hout impregneren – hoe en waarom

Hout beits waterdicht maken met Paintseal Pro

Hout behandelen met beits

Hout behandelen met beits is een veelgebruikte manier om hout te beschermen en verval tegen te gaan. Beitsen zijn niet filmvormend en hebben een andere verschijningsvorm dan verf. Beits is een vorm tussen verf en impregneermiddelen. 

Er bestaan semi transparante en niet transparante beits. Beits trekt in het hout. Hierdoor blijft de nerf zichtbaar en kan de aangebrachte beits niet afbladderen. Dit is natuurlijk een pluspunt voor iedereen.

Lees verder Hout beits waterdicht maken met Paintseal Pro

Welke houtsoorten impregneer je? – Hout duurzaamheidsklasse

Hout- en duurzaamheidsklasse

Om de levensverwachting en de noodzaak van impregneren van onbehandeld hout te bepalen, wordt hout onderverdeeld in duurzaamheidsklasse.

Ondanks de duurzaamheid blijft de realiteit dat alle houtsoorten onderhevig zijn aan de weersinvloeden. Ze zullen krimpen en uitzetten als ze nat en droog worden. Dit zal uiteindelijk tot schade en verval leiden.

Enkele hard houtsoorten zeer waterbestendig en gaan onbehandeld heel lang mee. Dit betekent echter niet dat ze vuilafstotend zijn. Door hout te behandelen, wordt hout vuilafstotend en minder vatbaar voor groene aanslag. Zo hou je ook hardhout langer mooi.

Lees verder Welke houtsoorten impregneer je? – Hout duurzaamheidsklasse

Schutting en buitenhout impregneren

Schuttingen en tuinhout impregneren is een makkelijk manier om de houten schutting in een korte tijd perfect te beschermen. Daarbij geeft impregneren ook nog eens een geweldig resultaat. Niet alleen gaat het hout langer mee, maar heeft het hout ook beduidend minder onderhoud nodig.

Schutting impregneren? – het geheim van de professional

Het geheim bij het impregneren van schuttingen en tuinhout is de voorbereiding en het gekozen impregneermiddel. Het gebruik van een penetrerend impregneermiddel, dat het hout zelf waterdicht en waterafstotend maakt, heeft onze voorkeur.

Dit komt doordat deze impregneermiddelen, niet kunnen de-lamineren, veel minder onderhoud nodig hebben, en de schutting er dus langdurig goed uit blijft zien.

Lees verder Schutting en buitenhout impregneren

Tuinhout impregneren

Tuinhout impregneren doe je doormiddel van het doordringen van hout met een andere stof. Het impregneren van tuinhout door het toevoegen van stoffen gebaseerd op de nieuwste nanotechnologie en een flexibele siliconen emulsie is een zeer goede manier om tuinhout te verduurzamen, Hierdoor zal het hout jaren langer meegaan en in goede conditie blijven.

Impregneren van tuinhout met een hout sealer kan je makkelijk zelf doen en is vaak voordeliger en duurzamer dan andere methodes. Geïmpregneerd tuinhout voorkomt houtrot, vuil aanslag, schimmel, de groei van algen en infiltratie van insecten.
Lees verder Tuinhout impregneren