Categoriearchief: Informatie

Schutting en buitenhout impregneren

Schuttingen en tuinhout impregneren is een makkelijk manier om de houten schutting in een korte tijd perfect te beschermen. Daarbij geeft impregneren ook nog eens een geweldig resultaat. Niet alleen gaat het hout langer mee, maar heeft het hout ook beduidend minder onderhoud nodig.

Schutting impregneren? – het geheim van de professional

Het geheim bij het impregneren van schuttingen en tuinhout is de voorbereiding en het gekozen impregneermiddel. Het gebruik van een penetrerend impregneermiddel, dat het hout zelf waterdicht en waterafstotend maakt, heeft onze voorkeur.

Dit komt doordat deze impregneermiddelen, niet kunnen de-lamineren, veel minder onderhoud nodig hebben, en de schutting er dus langdurig goed uit blijft zien.

Lees verder Schutting en buitenhout impregneren

Tuinhout impregneren

Tuinhout impregneren doe je doormiddel van het doordringen van hout met een andere stof. Het impregneren van tuinhout door het toevoegen van stoffen gebaseerd op de nieuwste nanotechnologie en een flexibele siliconen emulsie is een zeer goede manier om tuinhout te verduurzamen, Hierdoor zal het hout jaren langer meegaan en in goede conditie blijven.

Impregneren van tuinhout met een hout sealer kan je makkelijk zelf doen en is vaak voordeliger en duurzamer dan andere methodes. Geïmpregneerd tuinhout voorkomt houtrot, vuil aanslag, schimmel, de groei van algen en infiltratie van insecten.
Lees verder Tuinhout impregneren

Hout impregneren

Impregneren van hout is een van de meest duurzame, milieuvriendelijke en onderhoudsvrije manier om hout langdurig te beschermen. Hout kan je met de nieuwste – op nanotechnologie gebaseerde – hout impregneermiddelen, makkelijk en snel impregneren. Hiermee verlengt de levensduur van het hout aanzienlijk, zonder het uiterlijk van het hout te bedekken.

Dus zelf hout behandelen is een goed idee om hout te  verduurzamen en zodoende het hout beschermen tegen verval en vervuiling.
Lees verder Hout impregneren

Schimmelwerende verf

Schimmel op muren en plafonds kennen we allemaal wel. Meestal komt dit voor in badkamers, kelders of in andere ruimtes waar teveel vocht ontstaat of aanwezig is. Uiteraard is het belangrijk de oorzaak van de schimmel te achterhalen en te bestrijden. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Wel of niet mogelijk, de schimmels moeten sowieso verwijderd worden waarna de muren en/of plafonds opnieuw geschilderd dienen te worden met schimmelwerende verf.
Lees verder Schimmelwerende verf

Houtsoorten, welke soorten hout zijn er

Wereldwijd zijn er wel duizenden soorten hout. In sommige gebieden is het bijna niet in kaart te brengen hoeveel soorten hout er zijn, denk aan grote gebieden als Zuid Amerika of Zuidoost Azië. Deze gebieden bestaan grotendeels uit bos (tropisch regenwoud) en hebben een gigantische diversiteit aan bomen en planten. Er zijn zelfs bomen en planten welke nog ontdekt moeten worden…
Lees verder Houtsoorten, welke soorten hout zijn er