Legno, legno compensato, multistrato, trattamento, impermeabilizzante, idrorepellente

Zelf watervast multiplex maken

Het maken van watervast multiplex is met het juiste impregneermiddel makkelijk zelf te doen.

Wat is (watervast) multiplex

watervast multiplex waterdicht maken plaatmateriaal
Multiplex is een plaatmateriaal bestaande uit 5 of meer lagen composietmateriaal. Deze houtfineer lagen worden kruislings onder hoge druk en temperatuur met elkaar verlijmd. De benaming Multiplex en Triplex worden vandaag de door door elkaar gebruikt, echter bestaat een triplex plaat van origine uit 3 lagen.

Voordelen multiplex

Gebruik van multiplex is duurzaam en efficiënter omdat vrijwel al het hout van de boom gebruikt kan worden.
Multiplex werkt minder en is doorgaans sterker dan massief hout, dit komt door de gekruisde lagen. Het is sterker dan massief hout van dezelfde afmetingen en hetzelfde gewicht.

Hoe maak je watervast multiplex

Het composiet materiaal wat gebruikt wordt voor multiplex en triplex bestaat uit verschillende soorten hout. Triplex werd veel van berkenhout gemaakt, momenteel wordt eiken- en mahoniehout ook gebruikt. De houtsoort okoumé wordt ook veel gebruikt.

Dit zijn houtsoorten die makkelijk geïmpregneerd kunnen worden met een hout impregneermiddel. We hebben goede ervaring met Woodseal Pro. Dit impregneermiddel heeft een bijzondere werking waardoor het naast de oppervlakte coating ook IN het hout trekt. Dit doet het zeer efficient en biedt bescherming tot diep in de vezels.

Multiplex impregneermiddel

Het waterdicht en watervast maken van multiplex is mogelijk met Woodseal Pro. Door de nano technologie die gebruikt is biedt het een ultieme bescherming tegen vocht, algen, mos, schimmel en meeldauw. In tegenstelling tot verf en beitsen is ook afbladderen of schilferen niet meer mogelijk.

Woodseal Pro is volledig op waterbasis dus mens- en milieuvriendelijk. Het product is te verkrijgen in de webshop van onder andere vochtbestrijdingsmiddelen.nl en 123vochtbestrijding.nl.

Woodseal Pro, impregneermiddel hout
Woodseal Pro – impregneermiddel voor multiplex

Onze favoriete impregneermiddelen:
Woodseal Pro: voor hout
Hydrablock pro: voor beton en steen
Hydrastop Pro: voor gevels, buitenmuren en metselwerk

Meer informatie:
Lees meer over beton en steen impregneren →

Hout impregneren: over een jaar zal je blij zijn dat je het hebt aangebracht!