Hout beits waterdicht maken met Paintseal Pro

Hout behandelen met beits

Hout behandelen met beits is een veelgebruikte manier om hout te beschermen en verval tegen te gaan. Beitsen zijn niet filmvormend en hebben een andere verschijningsvorm dan verf. Beits is een vorm tussen verf en impregneermiddelen. 

Er bestaan semi transparante en niet transparante beits. Beits trekt in het hout. Hierdoor blijft de nerf zichtbaar en kan de aangebrachte beits niet afbladderen. Dit is natuurlijk een pluspunt voor iedereen.

Beits aanbrengen

Beits aanbrengen is iets wat iedereen kan doen. Je hoeft geen doe het zelver te zijn om een goed resultaat te bereiken. Zakkers, uitlopers en borstelstreken komen vaak bij verven voor. Bij beits is dit niet het geval. 

Beits kan aangebracht worden met een blokkwast of een roller. Dit ligt aan hoe groot het oppervlakte is dat je gaat beitsen. Schuur het hout licht op voor dat je gaat beitsen. en beits altijd met de nerf mee.

Hout beits, Paintseal Pro, Hout waterdicht makenSoms kan je 2 lagen beits nodig hebben. Laat de eerste laag altijd 24 uur drogen voordat je de 2e laag aanbrengt. Beits is erg makkelijk aan te brengen en zal een smooth finish na laten. 

Bescherming hout met beits

Na aanbrengen en drogen zorgt beits voor een goed niveau van bescherming. Echter, dit effect verdwijnt snel als de jaren verstrijken. Houtbeits bleekt. Dit betekent dat houtbeits herhaaldelijk opnieuw aangebracht moeten worden.

Paintseal Pro is een impregneer middelen wat gemixt wordt met de beits. Hout impregneren, Hout beits, micro duppel, Woodseal, Paintseal Dit doe je voordat je begint met beitsen. Paintseal Pro zorgt er voor dat het hout volledig waterafstotend wordt. Hierdoor blijft de beits maar ook het hout langer droog.

Hout onderhoud bij beits

Hout schuren, Hout impregneren, Hout beitsOm houtrot te voorkomen en het onderhoud zoveel mogelijk te beperken, zal voor het aanbrengen van de beits het hout geschuurd moeten worden. Lelijke randen of onvolkomenheden in het hout worden zo voorkomen. Hout wat eerder is behandeld met beits zal eerst moeten worden geschuurd, afgestoft en schoongemaakt, voordat de beits opnieuw kan wordt aangebracht. Dit onderhoud is behoorlijk arbeidsintensief!

Als je het hout goed wilt beschermen dan zal de beits om de 2 tot 3 jaar opnieuw aangebracht moeten worden. Als je geen Paintseal Pro heb gebruikt.

Voordelen hout beschermen met beits
 • Brengt sneller aan dan verf.
 • Semi transparant.
 • Tussendoor makkelijk bij te werken.
 • Lichte beschadigingen vrijwel niet zichtbaar.
 • De houtnerf blijft goed zichtbaar.
 • Trekt in het hout.
Nadelen van hout behandelen met beits
 • Tenminste 3 keer aanbrengen.
 • Geeft lang af.
 • Heeft een sterke geur.
 • Moet om de 2 tot 3 jaar bijgewerkt worden.
 • Weinig keus op waterbasis.

Conclusie

Het behandelen van hout door beits is gevoelig voor onderhoud. Wanneer Paintseal Pro, Vochtbestrijding, Hout vervenje hout wilt beschermen met beits is het aan te raden een waterafstotend impregneer additief toe te voegen zoals Paintseal Pro. Dit is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van duurzame beits. De resultaten met dit beits impregneer additief zijn effectief en langdurig!

Liever je hout beschermen met verf? Dat kan ook. Kijk hier naar hoe hout behandelen met verf