tipo, impregnante, legno, trattamento

Impregneermiddel Hout

Een impregneermiddel voor hout is een must om hout te beschermen en te verduurzamen. Daarom is het belangrijk altijd hout te impregneren! Er zijn een legio aan impregneermiddelen voor hout op de markt. Waar moet je op letten een welke is het beste?

Waarom hout impregneren?

Het mag duidelijk zijn dat het behandelen van hout met een impregneermiddel een must is. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat het hout waterdicht en waterafstotend wordt en beschermt tegen vuil, mos, algen en UV-stralen.
Lees meer over het behandelen van hout →

Welk type impregneermiddel voor hout heb ik nodig?

De werking van hout impregneermiddelen loopt nogal uiteen. Van een esthetische laag tot diep penetrerende oplossingen om van binnenuit te beschermen. Feitelijk zijn er twee soorten impregneermiddel voor hout; een oppervlakte coating en een penetrerende (impregnerende) coating.

Voor een bescherming van hout is een penetrerende coating het beste, deze beschermt van binnenuit.
Lees meer over deze verschillende soorten hout impregneermiddelen →

Welk hout impregneermiddel is het beste?

Qua penetrerende impregneermiddelen hebben we zowel bekende als minder bekende merken uitvoerig getest. Dit betreft

producten voor de professionele als doe-het-zelf markt. In werking en prijs lopen deze behoorlijk uiteen. De belangrijkste testcriteria waren de werking en het milieuvriendelijke aspect van het impregneermiddel.

Beste geteste impregneermiddel:  Woodseal


Beschermende werking, met nano impregneer

beste uit de bus kwam is Woodseal Pro. Woodseal Pro is gebaseerd op nano-techniek waardoor deze dieper in het hout trekt dan andere hout impregneermiddelen.

impregneermiddel hout , woodseal pro, hout impregneermiddel, hout impregneren

Woodseal Pro zorgt dat de individuele vezels in het hout beschermd worden, tevens creëert hetwaterafstotende bescherming op het het hout. Dit resulteert in waterafstotend hout. De hydrofobe werking is bijzonder hoog en onderscheidt zich van andere oplossingen.

hout waterafstotend maken hout impregneren woodsealHout behandeld met Woodseal Pro is vuilwerend en voorkomt de hechting van micro-organismen als mos, algen, schimmels en meeldauw. Ook biedt het bescherming tegen de indringing van insecten (houtworm, termieten, etc.) en heeft het een brandvertragende werking.

Ecologische werking,  milieuvriendelijk

Woodseal Pro is een watergedragen hout impregneermiddel op basis van natuurlijke ingrediënten, niet schadelijk voor planten of dieren.

Impregneermiddel hout – Woodseal Pro

woodseal pro hout behandelen impregneren waterdichtHét impregneermiddel voor hout is wat ons betreft Woodseal Pro. De hoge en allround bescherming, gecombineerd met de natuurlijke aard en prijsstelling is exceptioneel.

Woodseal Pro is o.a. te verkrijgen in de webshop van 123vochtbestrijding.nl en vochtbestrijdingsmiddelen.nl.

Bekijk: Woodseal Pro in de webshop →
Download: Woodseal Pro informatiefolder →

Woodseal Pro, het beste impregneermiddel voor hout