Boktor houtworm bestrijden

De boktor is een van de bekendste houtwormen. Zij tasten hout aan, wat kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. De larven van de boktor zijn hier de boosdoeners van. Wanneer je last van deze houtworm hebt, is het zaak om zo snel mogelijk te beginnen met het bestrijden.

Boktor bestrijden

Het bestrijden van boktor is erg moeilijk omdat de larven zich in het hout zitten. De larven kunnen zich werkelijk overal in het hout bevinden. De manier om de boktor op te sporen is door de openingen die de larven veroorzaken te zoeken. Deze kanalen welke de larven veroorzaken moeten geopend te worden, waarna het hout geïmpregneerd dient te worden.

Lees meer over het behandelen en impregneren van hout →

Boktor eitjes bestrijden

In de nerven en scheuren van het hout zitten de eitjes. Wanneer je de boktor gaan bestrijden is het zaak ook de eitjes te vernietigen.

Het bestrijden van de eitjes van de boktor is de lastigste klus, omdat deze veelal niet zichtbaar zijn en zich overal kunnen bevinden. Het bestrijden van de boktor, is op kleine hout oppervlakken goed zelf te doen. Wanneer grote en fundamentele delen van het huis zijn aangetast is het aan te raden een specialist op het gebied van boktor bestrijding in te schakelen.

Boktor bestrijden door specialisten

Wanneer er een grote bestrijding van boktor nodig is kunt u dit dus het beste door een specialist laten doen. De bestrijdingswijzen welke veelal worden toegepast zijn; behandeling met koolstofdioxide, warmtebehandeling, injecteren of een chemische bestrijding.

De juiste wijze van bestrijding is afhankelijk van het geïnfecteerde hout.

Koolstofdioxide om boktor te bestrijden

Dit wordt vaak toegepast op meubels of andere voorwerpen. Deze worden in een ruimte geplaatst welke gevuld is met koolstofdioxide. De larven zullen door de koolstofdioxide sterven.

Warmte behandeling voor het bestrijden van boktor

Deze behandeling wordt veelal toegepast wanneer er constructiedelen zijn aangetast. De temperatuur wordt gedurende enige tijd naar 80 graden Celsius gebracht.

Chemische bestrijding van boktor

De chemische bestrijding van boktor is de beste / krachtigste optie. De insecten en larven worden op deze wijze effectief aangevallen. Gezien de chemische aard is deze wijze niet ecologisch verantwoord en niet milieuvriendelijk.

Injecteren om boktor te bestrijden

Injecteren van hout is ook een techniek om de boktor te bestrijden. Dit wordt echter alleen toegepast bij de grote houtworm soorten welke zich in kernhout bevinden.

De beste manier om boktor te bestrijden is dan ook om deze te voorkomen.

Boktor voorkomen

De beste manier om de boktor te bestrijden is om deze in zijn geheel te voorkomen. De beste manier om dit te doen is met het juiste hout sealer / impregneermiddel.

Middel voor het voorkomen van boktor

boktor bestrijden, houtworm bestrijden, hout impregneermiddel, impregneermiddel houtWij vonden het hout impregneermiddel Woodseal Pro dat de boktor en andere houtaantastende insecten voorkomt. Naast het beschermen tegen houtworm en boktor, zorgt dit impregneermiddel er ook voor dat het hout volledig waterdicht wordt. Maar ook de groei van algen, mos en schimmel wordt voorkomen. Woodseal Pro is verkrijgbaar via de webshop van 123 vochtbestrijding.