Staccionata, trattamento, impregnazione, impermeabilizzazione, legno, legno esterno

Schutting en buitenhout impregneren

Schuttingen en tuinhout impregneren is een makkelijk manier om de houten schutting in een korte tijd perfect te beschermen. Daarbij geeft impregneren ook nog eens een geweldig resultaat. Niet alleen gaat het hout langer mee, maar heeft het hout ook beduidend minder onderhoud nodig.

Schutting impregneren? – het geheim van de professional

Het geheim bij het impregneren van schuttingen en tuinhout is de voorbereiding en het gekozen impregneermiddel. Het gebruik van een penetrerend impregneermiddel, dat het hout zelf waterdicht en waterafstotend maakt, heeft onze voorkeur.

Dit komt doordat deze impregneermiddelen, niet kunnen de-lamineren, veel minder onderhoud nodig hebben, en de schutting er dus langdurig goed uit blijft zien.

Stappenplan schutting impregneren

Houten schutting impregneren begint bij een goede voorbereiding. Het waterdicht maken van de schutting is dan zo gebeurt.

Benodigdheden bij houten schuttingen impregneren

– Hoge drukspuit (voor het schoonmaken van de schutting).
– Hout impregneermiddel.
– Lage drukspuit, kwast of roller (afhankelijk van het aantal te behandelen vierkante meters)

1. Hout  schoonmaken

schutting impregneren, buitenhout impregneren, schutting schoonmaken, buiten hout schoonmaken, hout impregenerenBelangrijkste onderdeel van het impregneren van een schutting is dat deze goed schoon is. Voor de hechting van het impregneermiddel is het belangrijk dat de schutting vrij van schimmel, algen en mos is.

Tip: Indien de houten schutting met een hoge drukreiniger is schoongespoten laat deze dan goed drogen 24 tot 36 uur. De schutting moet  echt goed droog zijn

2. Schutting voorbereiden voor het impregneren

Verwijder eventueel hang en sluitwerk om het mogelijk te maken dat als je begint met de schutting impregneren de gehele schutting in 1 keer gedaan kan worden.

Tip: houten schutting impregneren? wacht op een goed moment, impregneer houten schuttingen niet:

  • Op het heetst van de dag, op dagen dat de temperatuur boven de 20 graden komt. 
  • Als er binnen 24 uur regen wordt verwacht.
  • Als de temperatuur onder de 5 graden komt of wanneer er binnen 24 uur vorst wordt verwacht.

3. Impregneermiddel aanbrengen

impregneermiddel aanbrengen, schutting impregneren, hout impregneren, schutting sealenHet impregneermiddel altijd goed scuhdden. En vul de lage drukspuit of verfbak indien er met een kwast of roller gewerkt wordt.

Breng het impregneermiddel gelijkmatig aan en laat het goed drogen.

4. Drogen van de  geïmpregneerde houten schutting

Nu het hout geïmpregneerd is kan je achterover gaan zitten. Na 24 uur is de schutting klaar om de weersomstandigheden te weerstaan. En is je schutting de komende 10 a 15 goed beschermd.

Houten schutting impregneren ons advies:

Voor het impregneren van nieuwe of bestaande houten schutting (of ander buitenhout) adviseren wij Woodseal Pro.

Woodseal Pro maakt de schutting hydrofoob (waterafstotend) en hecht sterk aan de vezels van het hout. Hierdoor krijg je een egale en perfect waterdichte schutting.  Dit hout impregneermiddel is vrij van oplosmiddelen én dus milieuvriendelijk.

Woodseal Pro is verkrijgbaar bij 123vochtbestrijding.nl


Schutting / buitenhout impregneermiddel

woodseal pro, hout impregneermiddel schutting, schutting behandelen, schutting impregneren, schutting waterdicht makenMet Woodseal Pro hoef je het hout of de schutting maar 1 keer te behandelen / impregneren om het volledig waterafstotend en waterdicht te maken. Woodseal Pro wordt aangeraden door professionals. Te verkrijgen bij o.a 123vochtbestrijding