Recinzione, impregnazione, trattamento, legno

Houten schutting behandelen

Een houten schutting kan een geweldige manier zijn om een huis een definitieve grens te geven. Het houdt kinderen binnen en zwerfdieren buiten. Het verandert ook het uiterlijk van het huis. Na verloop van tijd zullen houten schuttingen wegrotten. Voor je het weet staan u en uw buurmans pitbull naar elkaar te grommen over de Japanse Esdoorn aan de rand van uw woning.

Van welk hout zijn schutting gemaakt

Echter kunt u uw houten schutting impregneren om deze langer goed te houden en de hond van uw buurman aan zijn kant van het erf te houden. Typische houten omheiningen, met name die rond nieuw gebouwde woningen, zijn gemaakt van ceder of Redwood. Deze houtsoorten  zijn beter bestand tegen rotten en verval, dan andere soorten. Ze zijn structureel niet zo sterk als douglas hout – dat wordt gebruikt bij het bouwen van een huizen – maar voor alles dat wordt blootgesteld aan de elementen worden deze twee houtsoorten gebruikt.

Welke houtsoorten moeten behandeld worden

Hout verduurzamen

De houten piketten (tuinpalen) worden niet onder druk behandeld. Binnen het eerste jaar van de plaatsing, kan het hout kromtrekken of splijten als het droogt. In vijf tot acht jaar, kan de schutting dan beginnen met schuin te hangen. Een schutting zou gemiddeld 10 tot 15 jaar mee moeten gaan. Om het houtrot tegen te gaan is het belangrijk een houtverduurzamingsmiddel toe te passen, om de houten schutting waterafstotend en waterdicht te maken.

Hoe werkt hout impregneren

Hout impregneren is als was op een auto, het helpt te beschermen tegen de elementen; zoals water, vuil en andere vloeistoffen. Waterafstotende impregneermiddelen, conserveringsmiddelen of afdichtingsmiddelen die worden verkocht in bouwmarkten zijn niet zo sterk.

Hout impregneermiddel online kopen

houten schutting behandelen - Woodseal Pro Online zijn professionele impregneermiddelen beschikbaar waar de concentratie vaste stof hoger is en de hechtingswaarde op industrieel niveau ligt. Online verkopers hebben er ook vaak meer verstand van dan in een bouwmarkt, aangezien ze uit de professionele markt komen.

WoodSeal Pro is zo’n product. Wij bestelden dit vroeger in Amerika, maar het is sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar bij enkele webshops, zoals www.vochtbestrijdingsmiddelen.nl

Schutting impregneren op verantwoorde wijze

Schuttingen kan je het best direct impregneren zodra deze geplaatst is. Schuttingen impregneren doe je wat ons betreft met Woodseal Pro; een biologische en milieuvriendelijk hout impregneermiddel. Woodseal is de allround #1 hout beschermer. Dit product maakt het hout waterafstotend,  vrij van micro-organismen en houdt het hout veel langer mooi.

Houten schutting behandelen met een hout impregneermiddel, top idee!